Fahn Péter

A MÉCS közösség vezetője, az egyházközség lelkes önkéntese


1961-ben születtem, villamos üzemmérnök végzettséget szereztem, és számítógépekkel, azok programozásával foglalkozom kicsit több, mint harmincöt éve. 1982-ben csatlakoztam a Szent Margit Templom közösségéhez az ifjúsági kórus és hittancsoport tagjaként. Itt lettem – már felnőttként – elsőáldozó, itt bérmálkoztam, kötöttem házasságot, itt keresztelték gyermekeimet. Az ifjúsági énekkarban nyolc évig működtem, ebből egy évig vezettem a kórust, később gyermekeinket a gitározás alapjaival ismertettem meg.

Harminc éve vagyok tagja a Házaspáros közösségnek, miközben még egy – változó összetételű és tematikájú – kisközösségben is részt veszek, amely jelenleg a MÉCS közösség. Nem sokkal újjáalakulása után, 1999-ben kapcsolódtam be a klasszikus énekkar - Gaudete! Énekkar - munkájába, ezt jelenleg is folytatom. Körülbelül tizenöt éve vezetem templomunk családi kirándulásait évente öt alkalommal.

A 2011-ben megalakult, előző képviselőtestületben háznagyként (közösségi programokért felelős munkatárs) vettem részt. Létrejötte óta, mintegy tizenhat éven keresztül szerkesztettem plébániánk internetes honlapját, illetve a testvérek kezdeményezésére nyolc éve elindítottam facebook oldalunkat.