Margitos MÉCS lelki közösség

Az 1994-ben indult „Ifjú házasok” csoportból 2009-ben egy másik margitos csoporttal MÉCS csoporttá alakultunk át belső indíttatásból, keresve az új lelki, közösségi ima és elmélyült vallásos gondolatok megvitatását és együtt való megélését. Csoportunk a MÉCS lelki közösségek füzetei, kiadványai alapján évi tíz alkalommal, havonta egyszer, egy-egy befogadó családnál jön össze, és a tematizált olvasmányok meghatározott menete szerint, egy-egy család vezetésével beszéli át és vitatja meg az olvasmányokat és imákat. Együtt imádkozunk szűkebb és tágabb családtagjainkért, közösségeinkért, lelki vezetőinkért, betegeinkért és imaszándékainkért.

Tavasszal, nyáron és a karácsonyi szünetben gyermekeinket is bevonjuk körünkbe, együtt társasozunk, nyaralunk vagy éppen kerti partik keretében sportolunk, játszunk, beszélgetünk, bográcsozunk, grillezünk. Érdeklődünk gyermekeink tanulási szokásairól, lelki vívódásairól, bánataikról és örömeikről, töltekezve információkkal és imaszándékokkal az elkövetkező időszakra.

Igyekszünk minél több központi MÉCS-es lelki, közösségi eseményen részt venni. Az évek során az alapító házaspárokhoz csatlakozott több család és lelki vezetőként egy-egy margitos atya is. Jelenleg hat család alkotja közösségünket 29 lélekkel, gyermekeinkkel együtt. Célunk a megerősítő családi, baráti közösségben megélni Isten szándékát, egymás lelki, fizikai, szellemi, anyagi támogatásával.

Vezető: Fahn Péter