Templomi fűtés

Kedves Margitos Testvéreim!

Az idő hűvösebbre fordult, ennek kapcsán szeretnélek Benneteket tájékoztatni templomunk téli fűthetőségéről. Tavaly télen az energiaárak az egekbe emelkedtek, ezért nem tudtunk fűteni. Idén valamivel jobb a helyzet, mert csökkent a gázár, de így is négyszer annyi, mint a háború kitörése előtt. A számok nyelvén:

2021-ig templomunk éves fűtési költsége 2 millió forint volt.

2022-ben ugyanez 30 millió forint lett volna. Ezt nem tudtuk volna kifizetni, ezért nem fűtöttünk.

Idén, 2023-ban, a fűtési költség várhatóan 8 millió forint körül alakulna, amennyiben fűtenénk. Ez nagyon sok pénz, de míg a tavalyi 30 milliót előteremteni lehetetlen volt, a 8 millió forint előteremtése bár nagyon nehéznek tűnik, de nem teljesen lehetetlen. A kihívás az, hogy – a többi budapesti templomhoz hasonlóan – erre semmilyen külső forrás nem áll rendelkezésünkre (sem állami, sem önkormányzati, sem egyházmegyei, sem pályázati), a rezsiköltséget teljes egészében nekünk kell összegyűjtenünk adományokból.

Képviselőtestületünkkel részletesen áttekintettük anyagi lehetőségeinket és arra jutottunk, hogy amennyiben sikerülne megduplázni a vasárnapi perselybevételeket, tudnánk fűteni. Ez első hallásra merész elképzelésnek tűnik, de hiszek benne, hogy ha mindnyájan összefogunk, akkor sikerülhet, hiszen már sokszor megtapasztalhattuk a margitos összefogás erejét. Ha mindnyájan csak annyit teszünk, hogy egy címlettel nagyobbat dobunk vasárnaponként a perselybe, idén meleg lehet templomunk. Javaslatom tehát:

Eddigi vasárnapi adományJavasolt vasárnapi adomány novembertől
200 Ft500 Ft
500 Ft1.000 Ft
1.000 Ft2.000 Ft

Ez egy-egy személynek nem hatalmas teher, de sok kicsi sokra megy: ha sokan összefogunk, hiszek benne, hogy össze fog jönni a fűtésre való, hogy senkinek ne kelljen fáznia a Szent Margit Templomban.

Szeretettel kérem, hogy fontoljátok meg vasárnapi perselyadományotok növelését templomunk fűtése érdekében. Köszönöm mindazoknak, akik a fentieknél nagyobb mértékben is tudják támogatni templomunk téli fűtését.

Bizakodó szeretettel:

Laci atya