Isten fiatal, Övé a jövő! Zarándoklat Csehimindszentre és Zalaegerszegre

Meglátogatjuk a néhai bíboros szülőházát, a Mindenszentek templomot, majd szentmisén veszünk részt. Batyuból ebéd után Zalaegerszegen a Mindszentyneumban megtekintjük az Életút és az Egyházüldözés a Kommunista diktatúra alatt bemutató kiállításokat vezetéssel.

A buszos zarándoklat első állomása Csehimindszent, ahol megtekintjük Mindszenty József atya szülői házát vezetéssel. Az emlékház érdekes történelmi múltját Mindszenty bíboros rokona, aki egyben a helyi polgármester, fogja nekünk feleleveníteni. Ezután Mindszenty atya Mindenszentek keresztelő templomában, Dr. Monostori László atya szentmisét mutat be. Utána batyuból ebéd, majd busszal utazunk Zalaegerszegre, ahol a Mindszentyneumba megnézzük a Mindszenty Életút és az Egyházüldözés a kommunista diktatúra alatt c. tárlatokat, szintén vezetéssel.
Monostori László atya és Kovás Gergely az út teljes idején velünk együtt utazik. A busz háztól házig visz mindenhova, hogy akiknek a járás nehezebben megy, azok is el tudjanak jönni, azonban szeretettel hívjuk az ifjúságot is erre az egynapos történelmi kalandra, hiszen Csehimindszenten és Zalaegerszegen életre kélnek a történelemkönyvek, testközelből
ismerhetik meg Mindszenty atya Vas megyei szülőfaluját, a mindig szépen rendben tartott szülői portát, a templomot, ahol megkeresztelték és élete első szentmiséjét mutatta be.
Jelentkezés: személyesen az Árpád-házi Szent Margit Templom (1132 Budapes, Szent Margit tér 1.) bejáratánál található információs pontjánál vasárnaponként.
További információ és jelentkezés: Laczkó Andrea +36 20 402 2098 telefonszámon, az oveajovo0329@gmail.com email címen.