Segítsünk a háborús menekülteknek és az Ukrajnában maradtaknak! - FRISSÍTVE!

Kedves Margitos Testvérem!

A Katolikus Karitász a Magyarországra érkező menekültek fogadásához és ellátásához bázisokat épített ki az északkelet-magyarországi régióban. Ezen kívül a Caritas Ukrajna-val közösen segélyszállítmányokat (tartós élelmiszert, matracokat, pokrócokat) indított útnak Kárpátaljára és Ukrajna belső területeire.

Ha Te is szeretnél segíteni a háború miatt nehéz helyzetbe került testvéreinken, ezt három módon is megteheted partnerünkön, a Katolikus Karitászon keresztül:

  1. Telefonon a 1356 telefonszám felhívásával: hívásonként 500 forinttal segítesz.
  2. Online adományozással a Katolikus Karitász honlapján, ide kattintva.
  3. Átutalással: Katolikus Karitász - 12011148-00124534-00100008 (Raiffeisen Bank). A közleménybe írd be: Ukrajnai háború

Ezen kívül szükség van szállásfelajánlásokra és önkéntes munkára is, illetve élelmiszer-adományokat is fogadunk:

  • Szeretnénk összegyűjteni mindazokat, akik  - amennyiben jóval több menekült érkezik - be tudnak fogadni egy vagy több menekültet otthonukba vagy egyéb ingatlanjukba. Már egy éjszaka szállásnyújtás is segítség! Felajánlásaitokat ide kattintva tehetitek meg.
  • Szükség van önkéntesekre, akik a BOK Sportcsarnokban segítik az érkező menekülteket és tájékoztatják őket, segítenek az ételosztásban. Ezen kívül élelmiszer-csomagolókra és élelmiszer-szállítókra is szükség van. Akár már három óra önkéntes szolgálattal is sokat tudsz segíteni! Önkéntesnek jelentkezni ide kattintva tudsz.

Segítsünk együtt a bajban levőkön!

Szeretettel:

Laci atya