Gerlicék

Történet

Immár három éve, hogy Laci atya megszervezte a Gerlicék házas közösségét. Több, mint tíz, szinte teljesen idegen fiatal házaspár kezdte el közös útját a háromhetente megtartott alkalmak során, Laci atya vezetésével.

Az út során közelebb kerültünk egymáshoz, barátságokká érett az ismerettség a vidéki lelkigyakorlatoknak, a balatoni nyaralásoknak, a jó hangulatú sörözéseknek és pikniknek köszönhetően is.

Később úgy éreztük, hogy a nagy létszám miatt nehézkes az alkalmak megszervezése, kevés idő jutott a személyes megnyilatkozásokra, így úgy döntöttünk, hogy két csapatot hozunk létre a témák feldolgozásához, de továbbra is szervezünk közös programokat. Így született meg a Hétfői Házas Hittan, azaz a 3H. Szlogenünk: hitben, hűségben, házasságban.

Kik vagyunk? Mi a célunk?

4 fiatal házaspár, akik háromhetente összejövünk valamelyikünk családi fészkében, hogy megvalósítsuk azt a meghívást, amit Jézustól kaptunk: "Szeressétek egymást!"

Ki a vezető?

Laci atya igyekszik részt venni az alkalmakon, de valójában nincs vezetőnk, minden kérdésben közösen döntünk szavazás útján, legyen az a feldolgozandó téma, egy kirándulás helyszíne vagy bármi más.

Milyen témákat kedvelünk?

Végigvettük a házasság szakaszait az ismerkedéstől kezdve, a szeretetnyelveket, a test teológiáját, a konfliktuskezelés témáját. Volt szó a teremtésvédelemről, a zerowaste háztartásról, áttanulmányoztuk A jól működő házasság 7 alapelve című könyvet is. Jelenleg a hitünket erősítjük, tisztázzuk a kényes kérdéseket Laci atya segítségével. Tervben van a férfi és nő szerepe a házasságban, a gyermeknevelés, kortárs megszentelt életűek írásai stb.

Íratlan szabályaink:

Hozd a jókedved, együnk finomat, majd jöhet a lelki táplálék is, amit imádkozás követ.

Milyen programjaink vannak?

Közös mozizás, (pl. A két pápa című film), közös lelkigyakorlatok túrával egybekötve, társasjátékok, közös anya-baba programok.

Vezető: Dr. Monostori László