Hirdetések - 2024.02.25.

Nagyböjt 2. vasárnapja

  1. Nagyböjtben megerősített gyóntatási szolgálattal várjuk Testvéreinket. A legtöbb vasárnapi misén mindkét gyóntatószékben várják papok a gyónni vágyókat. Ne hagyják utolsó pillanatra húsvéti szentgyónásuk elvégzését!
  2. Nagyszerű készület a húsvétra a hétköznapi miselátogatás. Hétfőtől szombatig 7.00 és 18.00 órakor tartunk rövid, mindössze félórás szentmiséket templomunkban, melyekre szeretettel várunk mindenkit. A csütörtök esti miséken lehetőség nyílik a két szín alatti áldozásra is.
  3. Idén is tartunk keresztutakat közösségeink vezetésével nagyböjti péntekeken 17.15 órától. Most következő pénteken az Édesanyák Szent Mónika Közössége, a Rózsafüzér Társulat és a Kalkuttai Szent Teréz Karitászcsoport vezetésével imádkozunk. A nagyböjti péntekeken a hústól való tartózkodással fejezzük ki böjtölésünket.
  4. Már csak jövő vasárnapig lehet jelentkezni az idei jegyeskurzusra! Kérjük azokat a párokat, akik idén terveznek esküdni, hogy mielőbb jelentkezzenek a jegyesoktatásra a honlapunkon található kérdőív kitöltésével.
  5. Püspöki karunk tartósélelmiszer-gyűjtést hirdet jövő vasárnaptól egy héten át minden katolikus templomban. A püspök atyák körlevele elolvasható a faliújságon, továbbá honlapunkon. A Szent Margit Templom örömmel csatlakozik a kezdeményezéshez, hogy minél több rászorulót segíthessünk. Kérjük, hogy a nélkülözők részére szánt élelmiszeradományaikat jövő vasárnap hozzák el a templomba és helyezzék el a Margit-fülkénél. Nagylelkűségüket Isten fizesse meg!
  6. Nagy örömmel adjuk hírül, hogy főegyházmegyénk újmisés papja, Faragó András atya látogat el hozzánk, hogy háromnapos nagyböjti lelkigyakorlatot tartson. A triduum miséi március 10-én, 11-én és 12-én, vasárnap, hétfőn és kedden lesznek mindig 18.00 órakor. Az elmélkedések címe: A reményről, mint örömünk forrásáról.

Ma országos gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára. Kérjük, aki teheti támogassa iskoláink pedagógusait és diákjait. Adományaikat a kijáratnál, a