Hirdetések - 2024.02.11.

Évközi 6. vasárnap, a betegek világnapja, könyörgőnap a világ éhezőiért

  1. Ma van a betegek világnapja. Ebből az alkalomból a 10.30 órai szentmise keretében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét. Azok vehetik fel ezt a szentséget, akik betegségük vagy életkoruk miatt súlyosan gyengélkednek és előtte elvégzik szentgyónásukat. A szentgyónás elvégzésére lehetőséget biztosítunk mindkét gyóntatószékben.
  2. Plébániai gyerekfarsangunkat idén is a Hittan Klub keretében tartjuk most következő kedden, holnapután, 16.30 órakor a plébánián. Szeretettel várjuk az óvodás és általános iskolás gyerekeket!
  3. A héten lesz hamvazószerda. Kezdjük együtt a nagyböjtöt hamvazással! Szentmiséinket 7.00 és 18.00 órakor tartjuk. Szeretettel várunk mindenkit!
  4. Hamvazószerdán szigorú böjtöt tartunk: csak egyszer étkezünk és ezen kívül még kétszer vehetünk magunkhoz erősítésül táplálékot, a hústól is tartózkodunk. A nagyböjti péntekeken pedig a hústól való tartózkodással fejezzük ki böjtölésünket.
  5. Idén is tartunk nagyböjti keresztutakat közösségeink vezetésével péntekenként 17.15 órakor. Az első keresztutat most következő pénteken a Gaudete! Énekkar szervezésében járhatjuk végig.
  6. Most következő pénteken lesz a következő Margitos Filmklub. A Legyetek jók, ha tudtok! című film hosszabb változatát fogjuk közösen megtekinteni, péntek este 19.00 órától a plébánián. Részletek a kihelyezett plakátokon és facebook eseményben.
  7. Idén Valentin-nap éppen hamvazószerdára esik. Ez azonban ne akadályozzon meg senkit abban, hogy imádkozzon házastársáért vagy jövendőbelijéért. Aki szeretne szentmisét kérni szerelme részére, megteheti a Margit-fülkénél kitett cédulák kitöltésével.